28 Şubat 2011 Pazartesi

PİZZA

Birçok pizza denemem oldu. Kimisi hüsranla sonuçlandı. Kimisi muhteşemdi. Ama bugüne kadar denediklerimden hiçbiri Gürcü yardımcım Tata'nın tarifindeki gibi iz bırakmamıştı bende. Bu güzel tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

- 4 su bardağı un
- 1/2 çay bardağı zeytin yağı
- 1/2 paket kuru maya
- 2 su bardağı kadar sıcak su
- Biraz tuz
Hamuru güzelce yoğurun. Suyu fazla gelirse un; unu
fazla gelirse su koyabilirsiniz. Yumuşak bir hamur kıvamında olacak. Sonra kapağını kapatarak 30-40 dk kadar dinlendirelim. Bu arada pizzanın üstüne koyacaklarımızı ayarlayalım.

- Ketçap
- Kaşar rendesi
- Sucuk
- Sosis
- Domates
- Siyah zeytin
- Haşlanmış yumurta
- Mayonez
- Kekik, karabiber, tuz

Hamuru ince bir şekilde tepsiye yaydıktan sonra ( hamurumuz artarsa bir kenara koyalım onunla ilgili bir tarif daha geliyor.. ) üstüne biraz ketçap dökelm ve ince bir şekilde yayalım. Üzerine biraz kekik ve karabiber dökelim üstüne kaşarımızı yayalım. Malzemeleri dizelim. En son küçük küçük doğranmış yumurtaları dizelim ve de pizzamızı mayonezle süsleyelim. 200 derece fırında hafif pembeleşene kadar (benim fırınımda 20-25 dk kadar sürdü) pişirelim. Sonra da kalorisini hesaplamadan afiyetle yiyelim :))

Hiç yorum yok: